Vigtige overvejelser ved indretning af kontorlokale

Uanset om du opfører et nyt kontorlokale helt fra bunden eller indretter/tilpasser et allerede eksisterende lokale, så er der nogle simple forhold, som du med fordel kan have i tankerne inden start. Du har sikkert en idé om, hvor mange personer der skal benytte kontoret som arbejdsplads. Antallet af stikkontakter og internetforbindelser med mere skal gerne passe med, samt være placeret tæt på, det nødvendige antal skriveborde. Jo nemmere det fra starten er at opsætte kontorinventaret og tilslutte computerne, jo hurtigere kan indflytningen ske. En funktionel og fornuftig planløsning bør være en af prioriteterne helt fra begyndelsen.

Sikkerhed

Husk altid at indtænke regler og lovgivning for den pågældende type arbejdslokale. Her kan der være forskellige hensyn der skal tages. For eksempel kan der være krav om en branddør, brandalarm, et sprinklersystem og lignende. Her bør der altid tages professionelle eksperter med på råd. En branddør er nemlig ikke bare en branddør.

Trivsel

Personalets velbefindende i løbet af arbejdstiden er særdeles vigtig. Ud over de menneskelige hensyn, kan det også være økonomisk fornuftigt at sikre tilfredse medarbejdere. Et åbent kontorlokale er meget almindeligt, men kan desværre formindske arbejdsglæden for mange, især introverte og andre som bedst trives med fred og ro. Telefonlarm og snak fra kollegaerne virker meget tit forstyrrende. Så overvej om kontoret kan opdeles mere hensigtsmæssigt. Ligeledes kan det også være praktisk at vurdere om det er nødvendigt med lyddæmpende loftsmateriale af hensyn til akustikken. Et af problemområderne i forbindelse med et kontor er typisk varmereguleringen. Er der for koldt om vinteren, og bliver det for varmt om sommeren? En tilpas arbejdstemperatur hele året rundt kan være en større udfordring end forventet. Lys er også af stor betydning, både det elektriske og det naturlige. Er der adgang til vinduer, bør der opsættes gardinløsninger, der forhindrer genskin i computerskærmen. Øjnene på de ansatte skal heller ikke generes.