Undgå for meget fugt i kælderen – her er, hvad du kan gøre

Fugt og mørke giver vidunderlige vilkår for vækst af skimmelsvamp. I kældre er mørke normen, men du kan gøre noget for at minimere mængden af fugt. Du behøver ikke anskaffe dig en dyr affugter, medmindre kælderen har været oversvømmet. Faktisk er der en række ting, du kan gøre for at sikre en konstant lav luftfugtighed nede i din kælder. Bl.a. kan du sætte fugtisolering op på kældervægge.

Fugtisolering kræver ikke det store at montere i kælderen

Du kan finde fugtisolering som slagfaste plader, og de lader sig ikke bryde ned af vand og de stoffer, der er at finde i udendørs jord. De er som regel nemme at montere, så dette kan du passende gøre i forbindelse med udgravning af kælderen. Du følger blot monteringsvejledningen. Nogle modeller kræver ikke andre monteringsdele end søm, PE-hætter til disse, kantlister og selvfølgelig pladerne.

Kondensisolér hjemmets kolde rør – og se på udluftningen

Udover at sætte fugtisolering op kan du også holde fugt ude ved at kondensisolere kolde rør, hvilket også vil betyde en reducering af energitabet, der sker ved, varme fra dine rørs omgivelser via rørene trænger ind i vandet. Og du kan få se på udluftning af kælderen og evt. sørge for, at der er et stabilt flow af luft dernede. Har du tørretumbler i kælderen, kan du sørge for, aftræksrøret faktisk er tæt.

Leder tagrender og nedløbsrør regnvand væk fra fundamentet?

Udendørs kan du se til, om tagrender, nedløbsrør og afløb er korrekt sat op, så de leder nedbørsvand væk fra ejendommens fundament. Dette vil også kunne bidrage til at reducere mængden af vand i jorden umiddelbart bag kældervæggen. Er du ikke meget for at lade skimmelsvamp springe frem i din kælder? Som du får indtryk af, har du meget at gøre brug af, når du ønsker mindre fugt dernede.