Spar penge i hjemmet

Synes du heller ikke, det hjælper så meget på el-regningen, at du kun har et lys tændt ad gangen? Lidt rækker langt i den anden ende, men ofte handler det om, hvor energien kommer fra. De fleste el-leverandører kan være svære at gennemskue, fordi der ikke er meget gennemsigtighed i deres beskrivelser. Så her kommer en lille guide til, hvordan du kan spare penge i hjemmet via dit elforbrug.

Luppen på elregningen

Mange vælger deres elselskab på baggrund af kvantitet fremfor kvalitet. Altså; hvem har flest kunder, eller hvem leverer til området? Men der er flere gode grunde til at træde et skridt tilbage, før man kaster sig over den første den bedste, da der findes mange gode, mindre kendte elselskaber. Se for eksempel Nettopower, som har en stor gennemsigtighed omkring deres priser og energikilder. Det er befriende, som forbruger, at kunne se hvor, hvordan og hvorfor, priserne ser ud, som de gør. Det er en sjældenhed.

Den bedste og billigste løsning for dig

Ved valg af elselskab, kommer der naturligvis et ønske for at kunne spare nogle penge i hjemmet gennem sine energikilder. Det er en mere direkte og indgribende måde at spare strøm på. Dertil kan man også have et ønske om, hvilken type energikilder, der leverer til elselskabet. Elpriserne er variable- specielt i denne tid, og det kan være skræmmende. Men når tillægsprisen er fast, er regningen lettere at forstå og gennemskue. Desuden, er det generelt billigst at vælge variable energipriser fremfor faste, da der kan være store udsving i prisen- både i den ene og den anden retning. Så få sat dig ned og kigget sagerne igennem. Se, hvad du på nuværende tidspunkt skylder og betaler for hos dit nuværende elselskab, og se om det er muligt at få en billigere og bedre aftale hos et andet selskab, som ikke kræver et bindende abonnement.