Gode ting du kan gøre for klimaet

Det er vigtigt for klimaet, at vi alle sammen lever mere bæredygtigt. Heldigvis er det størstedelen af danskere, der allerede nu lever meget mere bæredygtigt og dermed klimavenligt. Vi har alle et ansvar for at minde hinanden om vigtigheden af det, vi gør. Det er på den måde, den gode udvikling fortsætter.

Man starter et sted

 

De fleste mennesker er indrettet sådan, at det er nemmere at gøre ting i et gradvist tempo. Det betyder, at hvis du først har tilegnet dig én god og bæredygtig vane, er der ikke så langt til den næste. På den måde er det ligesom en snebold, der triller ned af en bakke belagt af tøsne. Den suger sne til sig og bliver større, jo længere den kommer ned.

Når du forestiller dig snebolden, kan du se den effekt, én enkelt god vane kan have på dig. Derfor er det vigtigste lige nu, at du bare starter et sted. Det vil afføde en masse andre gode vaner med tiden.

Du kan for eksempel være mere opmærksom næste gang du handler ind. Det har nemlig stor betydning, hvad du putter i din indkøbsvogn. Kig efter mærkater fra blandt andet FSC, Svanemærket og ØKO-mærket.

 

Energirenovering

 

Hvis du ønsker, at starte et andet sted end snebolden på toppen, kan du få en energirenovering. Det er en forbedring af din ejendom, der fokuserer på at spare energi. Du kan nedsætte forbruget af varme og strøm. Med en energirenovering kan du spare på elregningen og din ejendom vil også stige i værdi. Det er nemlig meget attraktivt at have et energivenligt hus, og det er noget, som flere boligkøbere bider mærke i. Så ikke nok med, at det kan hjælpe dig nu og her, så har det også store fordele i fremtiden.