Er en luft til vand varmepumpe noget for dig?

Luft til vand-varmepumpe

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det kan svare sig at installere en luft til vand varmepumpe, når du bygger nyt eller bygger om, så læs med her. Vi vil lave en kort gennemgang af luft til vand varmepumper og se på nogle af fordelene og ulemperne ved at have en luft til vand varmepumpe installeret – så kan du selv træffe beslutningen, om det er noget for dig.

Vælg den bedste varmekilde til dit hjem

Når du skal vælge varmekilde til din bolig, er der mange forskellige muligheder at tage stilling til. Skal du have en luft til luft varmepumpe, et gasfyr, et oliefyr eller noget helt fjerde? Måske er det lige præcis nu, du skal udnytte muligheden for at vælge en luft til vand varmepumpe. Vi giver her et overblik over fordele og ulemper ved luft til vand varmepumper

En luft-til-vand varmepumpe er værd at overveje

Hvis du står og skal til at bygge nyt eller om i din bolig, så er det værd at overveje, om en luft til vand varmepumpe kan svare sig for dig. Luft til vand-varmepumper udnytter energien, som er i luften udenfor, til at opvarme vandet til radiatorer, gulvvarme og vandhaner i din bolig. Du vil ikke opleve den store forandring fra et traditionelt fyr, bortset fra ét sted: Du vil spare mange penge på din varmeregning. En luft til vand varmepumpe kan spare dig for op til 70 % af din varmeregning. Det er især attraktivt, hvis du bor i en større bolig.

Fordelene ved luft til vand varmepumper

Fordelene ved luft til vand varmepumper er mange; det er blandt andet en miljøvenlig løsning, en økonomisk løsning og en næsten vedligeholdelsesfri løsning – win-win-win! Det er en løsning, der tager lige så meget hensyn til miljøet som til din tegnebog. Det kræver ikke en masse vedligeholdelse, og den har lave driftsudgifter. Ulempen ved en luft-til-vand varmepumpe er, at den er relativt dyr i anskaffelse og installation – men det er altså en investering, der hurtigt tjener sig selv ind igen.