Sådan tæmmer du en vild have

Mange mennesker nyder at bruge tid i haven. Det er skønt at være ude i det fri og kunne lytte til fuglesang og bare nyde noget tid væk fra en skærm. Men det er også vigtigt, at din have er rar at være i. For flere kan det faktisk blive direkte stressende at eje en have, som der ikke er styr på. Men den gode nyhed er, at selv den vildeste have kan tæmmes. Det kan du læse mere om i denne guide.

Brug en rundsavsklinge

Hvis du har en vild have, så har du måske også nogle træer, der skal fælles, og derefter hugges op. Her er det meget vigtigt, at du er opmærksom på dine egne evner og begrænsninger. Der er ikke nogen regler for, hvorvidt du selv må fælde et træ eller ej, men det er meget vigtigt at passe på sig selv. Søg derfor hellere hjælp, hvis du har brug for det. Når træet er fældet, kan du for eksempel bruge rundsavsklinger til at få det skåret op. På den måde kan du nemmere skille dig af med træet bagefter.

Kom af med ukrudtet

Mange vilde haver er også kendetegnet ved masser af ukrudt. Dette kan man heldigvis godt komme til livs. Så fat om lugejernet og kom i gang med at grave op – det er nemlig vigtigt, at du får hele roden med, når du fjerner ukrudt. Bagefter bliver der god plads til at plante lige netop de planter, som du helst vil have.