Sådan får du de sundeste planter i dit hjem

Det kan for mange være lidt en videnskab at passe ordentligt på de indendørs planter.

Perlite

Perlite er en naturlig forekommet vulkansk sten, der udvindes fra miner i blandt andet Tyrkiet og Grækenland. Perliten i sin rå form kan bedst sammenlignes med at ligne sand fra stranden.

 

Sundt for jorden med en neutral ph-værdi

Når du bruger perlite til dine planter, er der en masse fordele, som du og dine planter kan nyde godt af. Perlite er som sagt et naturligt mineral. Når det bruges til planter, ændrer perliten derfor ikke jordens balance, men hjælper derimod med at forhindre skadedyr og uønskede sygdomme hos dine planter.

 

Beskytter mod for meget vand

Dine planter er altid udsat for at få for meget vand. Hvis du oplever, at det er svært at dosere vandet rigtigt, og dine planter tit får gule og slaskede blade, er perlite løsningen for dig. Det er særlig vigtigt at bruge perlite i dine planter, hvis de ikke kan tåle meget fugt. Det er blandt andet planter som aleo vera, pilea og kaktus, der hurtigt tager skade af for meget vand ved rødderne.

Faktisk vil dine planter blot gemme vandet, og bruge det til senere, når planten har brug for det, hvis du planter med perlite.

 

Let at blande og tilgængeligt

Perlite er et tilgængeligt materiale, som er let at arbejde med. Det er nemt at lave den perfekte jord og perlite blanding til dine planter helt selv. Hæl jord i en spand og tilføj perlite, blandt det godt sammen med hænderne til du har en masse, der er blandet rigtig godt. Du kan bruge blandingen til alle planter, og blot tilføje lidt mere perlite, hvis du skal bruge jorden i planter, der er ekstra følsomme over for vand.