På jagt efter en minilæsser? Sådan finder du den rette

På en byggeplads med trange pladsvilkår er en minilæsser en fiks sag at trille rundt i sammenlignet med andre typer tungt maskineri. Det er ikke svært at støve en brugt eller ny minilæsser op, når du står med behov for en maskine til at flytte store mængder jord én skovlfuld ad gangen. Imidlertid så kan du godt tillade dig at være lidt kritisk. Hvad kan du fx lede efter af egenskaber ved en minilæsser?

Give føreren mulighed for at variere sin arbejdsstilling

Tager du en JCB minilæsser som eksempel, så kan du ved deres modeller finde flere nyttige features, der enten giver bedre komfort, øget sikkerhed eller nemmere arbejdsgange. Eksempler på features, der kommer komforten til gode, tæller rat med blødt greb og teleskopisk stamme i førerhuset. Dette gør det muligt for chaufføren hhv. at slide mindre på hænderne og at variere sin arbejdsstilling lidt.

Overvej en sikker og manøvredygtig JCB-minilæsser

Og hvad med sikkerheden? Bl.a. kan en kontravægt bagtil bidrage til at forebygge stødskader, og et kraftigt centerled kan sørge for, at maskinen fungerer fint selv ved høje belastningsniveauer. Hvad så med de innovationer, der sikrer nemmere eller bedre arbejdsgange? Fx er høj manøvredygtighed en kærkommen egenskab blandt visse nyere maskiner, så det at vende ikke kræver for brede sving.

Får føreren let ved at orientere sig? Hav dette for øje

At førerhuset trods alt det udstyr, minilæsseren måtte være forsynet med, giver godt udsyn under kørsel, er selvfølgelig essentielt. Hvor du godt kan nå langt, hvad angår at sætte dig ind i en maskine, ved at læse dens brochure, kommer du ikke uden om at skulle prøve at sidde i en minilæsser, før du køber den. Får maskinens fører let ved at orientere sig? Det kan du have for øje ved valg af maskine.