Guide til kompressorer: sådan vælger du den rette

En kompressor er en vigtig del af ethvert værksted, og den kan bruges til mange forskellige ting inden for byggeri. I byggeriet er kompressoren bl.a. nødvendig for at drive de vigtige sømpistoler, mens en kompressor også kan bruges til at drive andet værktøj med og til at gøre rent med.

Men hvilken kompressor skal du egentlig vælge, når du skal ud og købe en ny? I den forbindelse er der flere ting, du skal tænke over.

Det hele handler om luft

Når du vil købe en kompressor, skal du skabe dig et godt overblik over, hvad du vil bruge den til. Hvis du køber en kompressor, der er for lille til dine behov, risikerer du nemlig, at du ikke kan bruge den til det, du gerne vil bruge den til.

Det gælder især, hvis du skal bruge kompressoren til at drive forskelligt luftværktøj i forbindelse med byggeri. Der skal ikke så meget til for at drive en sømpistol, men hvis du også skal have gang i større værktøj som eksempelvis en luftskruenøgle eller en stor højtryksrenser, kan du få problemer, hvis du kun har en lille kompressor.

Derfor skal du kigge på kompressorens lufttryk. Du kan læse, hvor meget lufttryk en specifik kompressor kan levere, og så kan du sammenligne med de krav, der stilles af dit luftdrevne værktøj.

Dertil skal du også kigge på, hvor lang tid ad gangen, kompressoren skal bruges. Hvis du skal bruge din kompressor til en byggeopgave over længere tid, er det træls, hvis du ofte må sætte arbejdet på pause, fordi kompressoren stopper for at fylden tanken. Du skal med andre ord have en stor tank, hvis du gerne vil bruge kompressoren meget over længere tid, så du ikke løber tør for luft. Her kan eksempelvis en tank på 100 liter anbefales til dig med store behov.