Hvorfor bliver dit tøj ikke helt rent i vaskemaskinen?

En vaskemaskine er til af én årsag; at vaske tøj. Derfor er der naturligvis også en klar forventning om, at dit tøj er helt rent, når det kommer ud af maskinen. Men sådan er det måske bare ikke altid hjemme ved dig. Og sandheden er, at der kan være mange, der døjer med det samme problem. For selvom det måske virker åbenlyst, at dit tøj skal være rent efter en tur i vaskemaskine, så er det også vigtigt, at du sørger for, at vaskemaskinen kan klare opgaven.

Er din vaskemaskine i stykker?

Nogle gange kan problemet helt enkelt være, at din vaskemaskine er i stykker, eller at dele af den er. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvis du vil se bedre resultater efter vask.

Når vaskemaskinen ikke pumper vand ud, kan din vaskemaskine reagere på flere måder. Så vil du måske slet ikke kunne åbne lågen, og hvis du alligevel formår at gøre det, så vil tøjet ikke være rent. Det kan betyde, at du skal have skiftet pumpen ud.

Når vaskemaskinen modsat ikke tager vand ind, så vil du af gode grunde heller ikke kunne få rent tøj. Det kan betyde, at du skal have skiftet trevlesien ud.

Vær opmærksom på, hvor meget du fylder i maskinen

Det er dog ikke nødvendigvis din vaskemaskine, den er gal med. Nogle gange kan det også være et spørgsmål om, hvordan du selv bruger vaskemaskinen. Nogle mennesker fylder nemlig for meget i maskinen.

Sørg for ikke at putte mere vasketøj i maskinen, end den kan tage. Det vil som regel fremgå i brugsanvisningen eller andetsteds. Den skal nemlig ikke være helt fyldt.

Derudover skal du passe på, at du ikke bruger mere vaskemiddel end anbefalet. Man kunne måske tro, at det så blev ekstra rent, men så kan vaskemidlet ikke blive vasket ordentligt ud igen.