Tips til selv at skære i dine akrylplader

Akrylglas er gennemsigtige og slidstærke plader, der bliver brugt i mange forskellige sammenhænge. Rent faktisk kan akryl bruges til et væld af forskellige ting. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænserne. 

Heldigvis er det nemt at beskære akrylplader. På den måde kan du lave pladerne i lige præcis de mål, som du skal bruge. Men hvordan skærer du bedst i akrylplader? Det kan du læse mere om her.

Sådan skærer du i akrylplader

Fordelen ved at arbejde med akrylplader er, at du ikke skal bekymre dig for, om de går i stykker, hvorefter du skærer dig. Dette er på grund af, at akryl er meget brudsikkert, hvorfor du kan arbejde trygt og sikkert.

For at kunne skære akrylpladerne over, skal du have fingrene i en sav som for eksempel en dyksav. Derudover skal du finde en støvsuger frem. Det er ligeledes vigtigt, at du har den rette skæreklinge. Klingen skal være fin og have minimum 48 tænder.

Bruger du en dyksav til opgaven, skal du sætte skæredybden til omkring 8 til 9 millimeter mere end selve tykkelsen af materialet. Når du har gjort det, skal du justere saven med det pågældende omdrejningstal, som du selv har fundet frem til, eller som står i klingens manual.

Nu skal du placere din føringsskinne på pladen. Det er en god idé at lave en streg, så du kan se, hvor du skal skære. Sæt skinnen fast med skruetvinger, og nu kan du gå i gang med at save. Husk at save i et jævnt tempo.