Overvejer du poleret betongulv?

Du har hørt om poleret betongulv, måske fra en bekendt eller måske er det noget du har læst dig til et sted på nettet? Lige meget hvad er du kommet frem til, at du bliver nødt til at vide noget mere om det. Så er du kommet til det helt rigtige sted – for her får du nemlig lige en ganske kort introduktion til poleret betongulv, som forhåbentlig kan være brugbar i din videre færden på emnet.

Hvad er det?

Poleret betongulv, er meget som navnet antyder det, gulv udelukkende i beton, som er blevet poleret op. Gulvet er i sig selv uhyre holdbart, netop fordi det jo består af beton, og oprindeligt er det blevet brugt i især byggebranchen, men er nu blevet mere populært i danskernes hjem. Hvis poleret betongulv, allerede ud fra den lille teaser giver dig blod på tanden, så læs mere og Klik her.

Hvor henne?

Poleret betongulv giver et meget råt look, og det er derfor værd at tage med, når man skal overveje hvorhenne man ønsker gulvet. Desuden har det også noget at skulle have sagt i forhold til funktionen af lokalet. Blandt andet kan følgende lokaler langt hen ad vejen klare sig godt med et poleret betongulv:

  • Stuen

  • Køkkenet

  • Badeværelset

  • Soveværelset

  • Erhvervslokaler, som receptioner og kontorer med mere.

Hvordan gøres det?

Inden der skal kunne laves et poleret betongulv, skal gulvet i det givne rum klargøres. Det betyder altså at der skal være ryddet, således at el- og vandledninger ikke ligger til gene og kan blive skadet under proceduren. Derefter vil der først forekomme en grovslibning af betongulvet, for vigtigst af alt at sikre at gulvet bliver jævnt. Denne proces kræver flere trin, og afhænger af hvilket look der ønskes. Dernæst igangsættes vandmætning, endnu en slibning, mætning med vandglas, og til sidst finslibning med keramisk diameter.